Velg land eller region

Du er i Norway (Norsk)
Start / Kunnskap / Arjo Blog / Viktige hensyn ved planlegging av helseinstitusjoner

Viktige hensyn ved planlegging av helseinstitusjoner


2023-04-11T22:00:00.0000000Z

Hvor mye plass er det behov for rundt sengen for å gjøre det enklere å komme inn og ut, manøvrere hjelpemiddelet og for at pleieren skal kunne støtte beboerne når de trenger det, med mindre risiko for skade?

Vi forstår at det er avgjørende å planlegge institusjoner rundt beboernes behov og å fremme personalets evne til å ta vare på dem på en sikker og effektiv måte.

Og jo tidligere det gjøres, desto flere og bedre alternativer vil du ha, og desto lavere vil de totale kostnadene potensielt bli.

I vår arkitekt- og planleggerportal finner du verktøy for evaluering av institusjoner, arbeidsmiljøanalyse og krav til utstyr. Vi gir designtips og informasjon basert på vårt evalueringsverktøy mobilitetsgalleriet om plassbehov og arbeidsrutiner for å imøtekomme ulike beboerbehov.

 

«Riktig planlegging sikrer at pleierne har plass til å arbeide, og at beboerne har den plassen og støtten de trenger for å være trygge og komfortable, uansett hvilke mobilitetsutfordringer de har.»

Det virker åpenbart, men mange institusjoner har ikke planlagt plassbehovet rundt sengen for å gjøre det enklere å komme inn og ut, manøvrere hjelpemidler og for at pleieren skal kunne støtte beboerne når de trenger det, med mindre risiko for skade.

I badekaret og dusjen bidrar hjelpemidler og romplanlegging til å gjøre området tryggere å bruke og arbeide i, noe som er viktig i rom som blir våte. Det er også viktig å inkludere alt som er nødvendig for å gjøre toalettbesøket enkelt og verdig på et tidlig tidspunkt. Mange års erfaring viser at disse områdene må vurderes så tidlig som mulig i planleggingen for å optimalisere tilgjengeligheten av arealene, redusere kostnadene, bidra til å forhindre behovet for kostbare endringer senere, og, viktigst av alt, for å gjøre livet enklere for beboere og pleiere helt fra starten av.

Vi kan også levere evalueringstjenester på institusjonen. Vi har flere titalls år med erfaring med rådgivning for utforming av sykehjem, og kan samarbeide med deg for å identifisere behov og anbefale løsninger for å forbedre kvaliteten på arbeidsrutiner og pleie. Denne innsikten kan hjelpe deg med å planlegge riktig rundt beboernes behov.

«Enten du er tidlig ute med planleggingen av en ny bygning eller er interessert i hjelpemidler eller ombygging av arealer, er din lokale Arjo-partner klar til å hjelpe deg.»

Vårt tilbud inkluderer:
• Kunnskap om og innsikt i samhandlingen mellom beboere, pleiere og hjelpemidler.
• Råd om plassbehov for å kunne bruke riktig hjelpemidler og arbeidsteknikker for ulike mobilitetsnivåer.
• Design- og tegnehjelp for våre installasjonsprodukter.
• Produktinstallasjoner og teknisk dokumentasjon.

Be om tilgang til vår arkitektportal

Hvis du ikke har tilgang til vår gratis arkitektportal, kan du sende en forespørsel ved å klikke nedenfor. Klikk her for å be om tilgang til arkitektportalen vår.

 

Bestill en demonstrasjon av våre løsninger for pasientforflytning

Oppdag fordelene med våre løsninger for pasientforflytning med en personlig demonstrasjon fra en Arjo-representant. Klikk her for å bestille en demonstrasjon.

Bestill en demonstrasjon