Velg land eller region

Du er i Norway (Norsk)
Start / Tjenester og løsninger / Løsninger for helsesektoren / Demensomsorg

Vi lager løsninger som forbedrer livskvaliteten til beboere på sykehjem, og bidrar til større tilfredshet på jobben for pleiepersonalet. Dette gjøres ved å samarbeide med kundene våre for å få en bedre forståelse for de utfordrende behovene i dagens sykehjemsmiljø. Vårt mål er å bidra til høyere pleiekvalitet.

Clinical Focus Guide mockup2.png

Klinisk evidens for personfokusert demenspleie​

Den kliniske fokusveiledningen for løsninger innen demensområdet er Arjos primære ressurs for å forstå de spesifikke behovene til personer som lever med demens og hvordan riktig utstyr kan støtte pleie. Oppdag kraften i ikke-farmasøytiske løsninger for å forbedre kvaliteten på demenspleie i praksis.​ ​​

Løsninger innen demenspleie​

Ettersom antallet beboere med demens fortsetter å øke, blir også behovet for støtte større – både på pleier- og institusjonsnivå. Vi støtter pleierne og beboerne med en personfokusert tilnærming til grunnleggende rutiner, som er utformet for å redusere uromomenter døgnet rundt. Se videoen for å finne ut mer om ikke-farmasøytiske løsninger som er tilgjengelige innen demenspleie.

Arjo_22.01.20191073_800x500.jpg

Tilrettelegge for en enklere hverdag

I et miljø der intime pleierutiner kan skape uromomenter, er våre løsninger utformet for å gjøre hverdagsoppgaver enklere for pleiere og mer komfortable for beboere.

1C5A8778_white_800x500.jpg

Muliggjøre én-til-én-samhandling

 

Mange av Arjos løsninger er utviklet for å kunne brukes av én pleier. De er enkle og intuitive å bruke og integreres i hele pleieforløpet. Dette gjør det mulig for helsepersonell å levere én-til-én-pleie – og bruke mer tid på kvalitetssamhandling og mindre tid på oppgavebaserte nødvendigheter.

1C5A7122_800x500.jpg

Støtte et rolig og verdig pleiemiljø

Behovet for å skape og fange opp positive øyeblikk som skaper tilfredshet og glede er like viktig som de hverdagslige gjøremålene. Våre løsninger omfatter mer enn bare grunnleggende rutiner og fysiske behov. De bidrar til velvære, ro og verdighet til beboerne, noe som er til nytte for hele pleiemiljøet.

Ulike personligheter innen demensområdet

Roy, Alice og Stacy representerer noen vanlige personligheter som lever med demens. De er utviklet for å bidra til å identifisere individuelle behov og å velge riktige løsninger som forenkler dagligdagse aktiviteter

Roy new.png

Roy

  • Roy har mye energi
  • Han har vanskelig for å sitte rolig og slappe av. Han har en tendens til å bli rastløs
  • Han beveger seg mye rundt, og kan gå seg bort
Alice new.png

Alice

  • Alice er svært aktiv med pleiere og andre beboere.
  • Hun har oversikt over hva som skjer
  • Hun søker ofte stimulering
  • Alice stiller mange spørsmål og insisterer på å få svar
Stacy_neww.png

Stacy

  • Stacy er ofte trett, og tar mange blunder
  • Hun har lite energi
  • Det er vanskelig å vite om hun hviler eller sover tungt

Beboernes behov

Pleie innen demensomsorgen er følsomt og komplekst, med mange nyanser og utfordringer. Vi innser at den ikke drives av jakten på en kur. Den bygger heller på den grunnleggende tanken om at bak hver utfordring finnes det en unik enkeltperson med et emosjonelt eller fysisk behov som ikke er oppfylt, og som trenger forståelse og assistanse.

Spill av videoen for å se hvordan livskvaliteten kan opprettholdes, hvordan atferdsendringer kan minimeres og hvordan du oppnår effektivitet¹.

8-icons-image_One Column CTA.jpg

Design med demens i fokus

Å styrke mobilitet er kjernen i alt vi gjør. Og det er kjernen i våre designprinsipper for både akutt- og langtidspleieprodukter. Våre designprinsipper sikrer at vi
fortsetter å oppfylle de stadig skiftende behovene og utfordringene i dagens pleiemiljøer, med fokus på kriteriene ovenfor.

friction-graphic3.png

Personfokusert pleie

Nøkkelen til forbedret livskvalitet for en person som lever med demens, er å få på plass et støtteapparat som gjør at man kan konsentrere seg om en personfokusert tilnærming til pleie. Prinsippene i personfokusert pleie fremhever menneskeverdet til personer som lever med demens. Det er en tilnærming som anerkjenner at beboeren er et individ med egen personlighet, og at deres livserfaring påvirker hvordan de reagerer på sykdommen. Det understreker også viktigheten av relasjoner og samhandling med andre. Personfokusert pleie er internasjonalt anerkjent som en beste praksis-modell for pleie av personer som lever med demens², og er anbefalt i internasjonal policy og retningslinjer for praksis³.

Mockup Dementia Brochure.png

Brosjyre om løsninger innen demensområdet

Selv om det kan være utrolig meningsfylt å pleie en beboer med demens, ligger det i sykdommens natur og kompleksitet at den utvikler seg. Mange pasienter utvikler atferdsendringer som kan by på utfordrende situasjoner og praktiske problemer i pleiemiljøet. Les mer i vår brosjyre om løsninger innen demensområdet.

WHitepaper Mockup.png

Whitepaper: Den nye behandlingsstolen er nyttig for beboere med demens

Wellness Nordic Relax-stolen er Arjos viktigste ikke-farmasøytiske løsning for personfokusert demenspleie. Automatiserte programmer hjelper pleierne å respondere på utfordringer i demenspleie, og 9 av 10 anbefaler det.³

Hva annet tenker pleierne på? Les whitepaperet for å finne ut mer.

Dsdc_One Column CTA233.png

Oppfylle behovene ved demenspleie

Mange av produktene våre er utviklet med tanke på demens og er sertifisert som demensvennlige av Dementia Services Development Centre (DSDC).

 

Dementia Services Development Centre (DSDC) er et internasjonalt kunnskaps- og kompetansesenter dedikert til å forbedre livene til personer med demens. DSDC er anerkjent over hele verden som ledende innen demensdesign, og tilbyr skreddersydd rådgivning for gjennomgang, akkreditering og klassifisering av produkter for demensinkluderende miljøer.

Arjo-tekniker hjelper kunde

Vi er her for deg!

Finner du ikke det du leter etter? La oss hjelpe deg.