Velg land eller region

Du er i Norway (Norsk)
Start / Om oss / Empowering Movement / Peter
peter-story--banner.jpg
Peter · Idrettsutøver · Belgia

"Du må gjøre det beste ut av det du har"

"I begynnelsen skjønner man ikke at det er permanent. Man tenker at man har utholdenheten som skal til, at man kan klare det. Men man kommer bare et stykke på vei med viljestyrke."


Etter en ulykke som snudde livet opp-ned på livet og flere år med rehabilitering, selvmotivering og besluttsomhet klarte Peter Genyn å overvinne de fysiske begrensningene og bygge opp nok mental styrke til å vinne gullmedalje i Paralympics.

peter.three-split-image.jpg

Det er veldig viktig å holde seg i bevegelse og komme seg rundt på egenhånd. Selvstendigheten hjelper også på den psykiske tilstanden.

Den fysiske aktiviteten motiverer Peter til hele tiden å overvinne sin egen tilstand. Selv om han i dag sitter i rullestol, drives han videre av lidenskapen for fart. Selv om angst og depresjon er vanlig etter en traumatisk ulykke, minner han oss på hvor mange mennesker som faktisk når nye høyder både fysisk og psykisk. Men hva krever det egentlig?

peter-tying-his-shoes-HR.jpg

Når han smiler, blir du glad. Uansett hva. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Han får meg til å bevege på meg.

Det krever styrke. Empowering movement innebærer at man kan utmerke seg på alle områder av livet mot alle odds; som profesjonell idrettsutøver, og samtidig pappa og partner. Det innebærer å ta tak i livet ditt når du er langt nede, og fortsette å bevege deg fremover på grunn av utfordringene som ligger foran deg. For Peter og flere som ham blir hindringer gjort om til mål. 

Jeg vil veldig gjerne vinne gullet igjen.

Peter fortsetter å arbeide mot målene sine, og planlegger allerede et nytt gull i Tokyo i 2021. 

 

Utforsk fortellingene våre