Select Your Country or Region

You are now at International (English)
Home / About us / Investors / Newsroom / Arjos dotterbolag får utmärkelsen Queen’s Award for Innovation
❮ News

Arjos dotterbolag får utmärkelsen Queen’s Award for Innovation

Huntleigh Diagnostics, ett dotterbolag till Arjo baserat i Cardiff, har tilldelats årets Queen’s Awards for Enterprise i kategorin Innovation. Queen’s Award är Storbritanniens mest prestigefyllda pris för brittiska företag. Utmärkelsen tilldelas Huntleighs nya serie av så kallade Digital Handheld Dopplers.

Queen's Award bekräftar koncernens förmåga att kombinera modern design med högsta kvalitet och prestanda. De nya Digital Handheld Dopplers erbjuder en innovativ lösning för att läkare tydligt ska kunna se vågformer i blodkärlen och kombinera det med digital ljudupptagning. Dessa Dopplers erbjuder en pålitlighet som både läkare och deras patienter kan förlita sig på och som dessutom säkerställer en enklare, säkrare och effektivare process.

Under 2018 omorganiserade Arjo sin globala produktutvecklingsfunktion för att främja en ökad samlokalisering och högre effektivitet. Genom att implementera dessa åtgärder kan Arjo utnyttja befintliga resurser för att bättre kunna förse marknaden med fler nya produkter och öka värdet för kunderna. Som en del av omorganisationen har Arjo stärkt sina resurser för forskning och utveckling vid anläggningen i Cardiff, vilket därmed har blivit ett viktigt innovationscentrum och plattform även för koncernens utveckling av produkter och lösningar för prevention av djup ventrombos och trycksår. I Cardiff jobbar över 60 ingenjörer och med sin djupgående expertis och förmåga att utveckla innovativa produkter kan Arjo säkerställa att man tillgodoser sjukvårdens framtida behov.

”Vi är både hedrade och stolta över denna utmärkelse. Det här är en stor framgång för vårt team i Cardiff och bevisar att vi utvecklar innovativa produkter som skapar en positiv kundupplevelse både genom funktion och design,” säger Joacim Lindoff, VD och koncernchef för Arjo.

”Vi är mycket glada över att ha fått denna prestigefulla utmärkelse. Cardiff präglas av en kultur som främjar forskning och utveckling och den här utmärkelsen lyfter fram både koncernens och våra medarbetares innovation och kreativitet,” tillägger Peter Cashin, verkställande direktör, Huntleigh Diagnostics.

Om Queen’s Awards for Enterprise

Queen’s Awards for Enterprise instiftades 1965 och betraktas i dag som ett av de mest prestigefyllda priserna för brittiska företag. Priset erkänner exceptionella framgångar inom kategorierna internationell handel, innovation, hållbar utveckling samt möjligheter genom social rörlighet. Priset är giltigt i fem år och har visat sig öka mottagarens erkännande och kommersiella värde världen över tillsammans med andra fördelar.

För ytterligare information kontakta:

Kornelia Rasmussen, EVP Marketing Communications & Public Relations
Telefon: +46 (0)10 335 4810
Email: kornelia.rasmussen@arjo.com

Saloni Deva, Corporate Communications & Investor Relations
Telefon: +46 (0)10 335 4867
Email: saloni.deva@arjo.com

Om Arjo 

På Arjo arbetar vi för att förbättra vardagen för människor med nedsatt mobilitet och åldersrelaterade sjukdomar. Med produkter och lösningar som säkerställer en ergonomisk patienthantering, personlig hygien, desinfektion, diagnoser samt ett effektivt förebyggande av trycksår och ventromboser hjälper vi personalen i olika vårdmiljöer att ständigt höja standarden på en säker och värdig vård. Arjo har cirka 6 000 anställda över hela världen och kunder i mer än 100 länder. Under 2018 hade Arjo en omsättning på cirka 8,2 miljarder kronor. Arjo är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen och huvudkontoret ligger i Malmö. Allt vi gör, gör vi med människor i fokus. www.arjo.com 

Läs mer om Huntleigh Diagnostics verksamhet på https://www.huntleigh.healthcare/ 

Release