Select Your Country or Region

You are now at International (English)
Home / About us / Investors / Newsroom / Daniel Fäldt utsedd till CFO i Arjo AB
❮ News

Daniel Fäldt utsedd till CFO i Arjo AB

Daniel Fäldt har utsetts till Chief Financial Officer (CFO) och medlem av koncernledningen i Arjo AB. Han har omfattande erfarenhet från ledande befattningar inom finansområdet i globala börsnoterade bolag och kommer närmast från rollen som CFO i BE Group.

”Jag är väldigt glad att välkomna Daniel till Arjo. Med Daniel får vi en internationellt erfaren CFO med en gedigen finansbakgrund och stort kommersiellt fokus. Han kommer vara en stor tillgång för vår fortsatta utveckling av koncernen”, säger Joacim Lindoff, VD och koncernchef Arjo.

Mellan 2002-2009 hade Daniel ledande finansbefattningar inom Gunnebo följt av åtta år inom Bombardier koncernen. Han hade först rollen som Finance Director Bombardier Transportation Sweden AB och därefter Regional Finance Director Bombardier Rail Control Solutions, med bas i Pittsburgh och Madrid. Han kommer närmast från BE Group där han under de tre senaste åren haft rollen som CFO. Daniel har en civilekonomexamen från Bryant University i USA.

Daniel Fäldt kommer vara medlem av Arjos koncernledning och rapportera till Joacim Lindoff, VD och koncernchef. Han kommer att tillträda sin position under andra kvartalet 2020. Daniel efterträder Jonas Lindqvist som enligt tidigare kommunikation valt att lämna Arjo för nya utmaningar utanför bolaget.

För ytterligare information kontakta:

Kornelia Rasmussen, Marketing Communications & Public Relations
Telefon: +46 (0)10 335 4810
Email: kornelia.rasmussen@arjo.com

Om Arjo

På Arjo arbetar vi för att förbättra vardagen för människor med nedsatt mobilitet och åldersrelaterade sjukdomar. Med produkter och lösningar som säkerställer en ergonomisk patienthantering, personlig hygien, desinfektion, diagnostik samt ett effektivt förebyggande av trycksår och ventromboser hjälper vi personalen i olika vårdmiljöer att ständigt höja standarden på en säker och värdig vård. Arjo har cirka 6 000 anställda över hela världen och kunder i mer än 100 länder. Under 2018 hade Arjo en omsättning på cirka 8,2 miljarder kronor. Arjo är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen och huvudkontoret ligger i Malmö. Allt vi gör, gör vi med människor i fokus. www.arjo.com

Daniel Fäldt utsedd till CFO i Arjo AB