Sélectionnez votre pays ou région

Vous êtes maintenant en France (Français)
Accueil / À propos d'Arjo / Investors / Newsroom / Arjo donerar utrustning till Malmö universitets sjuksköterskeutbildning
The share Arjo B 15 juil. 2024 10:44 3,70 EUR (+1,28%)
❮ Actualités

Arjo donerar utrustning till Malmö universitets sjuksköterskeutbildning

Vården står inför stora utmaningar för att möta ett ökande vårdbehov, och en avgörande faktor är att säkerställa personal med rätt kompetens och färdigheter. Nu satsar Arjo för att stödja kompetensförsörjningen inom vården, genom en donation till Malmö universitets kliniska träningscentrum (KTC) för sjuksköterskestudenter. Donationen inkluderar 13 kompletta sjukvårdssängar med tillhörande utrustning, till ett sammanlagt värde av 350 000 kronor.

Det har nu gått tre år sedan Malmö universitet fick universitetsstatus, med inriktning mot ett modernt, öppet och engagerat universitet. I deras uppdrag att skapa och sprida kunskap för att förstå och utveckla samhället är samverkan med andra aktörer en viktig del.

”Att säkra kompetensförsörjningen inom vården är en av samhällets nyckelfrågor, och ligger också oss varmt om hjärtat”, säger Ulrika Olsson, Director Global Academy på Arjo.

”Vårdpersonalen är en utsatt grupp när det gäller belastningsskador och det är därför viktigt att säkerställa rätt kunskap, arbetsmetoder och utrustning. Tillsammans med Malmö universitet kan vi nu förbättra förutsättningarna för praktisk träning genom en uppgradering av deras kliniska träningscenter”, tillägger Ulrika Olsson.

Bättre möjligheter att utveckla kliniska färdigheter

Arjo donerar 13 kompletta vårdsängar med tillhörande utrustning, bland annat tryckutjämnande madrasser och sängbord, till centrets fyra träningsutrymmen. Donationen har ett sammanlagt värde av 350 000 kronor, och inkluderar den prissumma på 30 000 kronor som Arjo erhöll när företaget fick Malmö Näringslivspris i kategorin Life Science i februari 2021.

”Det är viktigt för våra sjuksköterskestudenter att träna på olika kliniska moment under utbildningen. Arjos stöd till universitetets KTC ger dem bättre möjligheter att utveckla sina kliniska färdigheter, och vi är mycket tacksamma att Arjo vill medverka till att skapa en berikande miljö för forskning och utbildning”, säger Kerstin Tham, rektor på Malmö universitet.

Om Arjo

På Arjo är vi övertygade om att goda förutsättningar för mobilitet i vårdmiljöer är en central del av att erbjuda vård av hög kvalitet. Våra produkter och lösningar för patientförflyttning, hygien, desinfektion, diagnostik, behandling av bensår, förebyggande av trycksår och ventrombos samt våra sjukvårdssängar, är utformade för att främja mobilitet, säkerhet och värdighet i alla vårdsituationer. Med 60 års erfarenhet av att förbättra vardagen för patienter och vårdgivare, och ett globalt team på över 6 000 personer arbetar vi ständigt för att skapa bättre resultat för människor som möter utmaningar inom mobilitet.

www.arjo.com

För mer information, kontakta gärna:

Kornelia Rasmussen, EVP Marketing Communications & Public Relations
Tel: +46 (0)10 335 4810
Email: 
kornelia.rasmussen@arjo.com

Maria Nilsson, Investor Relations & Corporate Communications
Tel: +46 (0)10 335 4866
Email:
maria.nilsson@arjo.com

Arjo donerar utrustning till Malmö universitets sjuksköterskeutbildning
Bienvenue sur le site d’Arjo

Si vous souhaitez obtenir des informations complémentaires sur nos solutions, n’hésitez pas à contacter le responsable commercial de votre secteur à l’aide du lien « contactez-nous » ci-dessous.

Êtes-vous un professionnel de santé?