Selecione o seu país ou região

Agora você está em Portugal (Português)
Página inicial / Sobre nós / Investors / Newsroom / Arjo tecknar partneravtal med Svenska Handbollslandslaget
❮ Notícias

Arjo tecknar partneravtal med Svenska Handbollslandslaget

Arjo har tecknat ett treårigt partneravtal med Svenska Handbollslandslaget och kommer framöver att arbeta tillsammans med Svensk Handboll för att främja rörelse. Handbollen driver bland annat rörelse- och integrationsprojektet Hand the Ball och en satsning på Parahandboll, och bidrar på flera sätt till en positiv samhällsutveckling.

Att främja rörelse och bidra till en mer hållbar framtid är kärnan i Arjos verksamhet. Handboll är en av Sveriges största lagidrotter med över 135 000 utövare och omkring 450 aktiva föreningar, och Svensk Handboll arbetar aktivt för att handbollen ska finnas till för alla.

”Det är tydligt att vi delar en gemensam värderingsgrund. Handbollens inkluderande kultur och starka laganda ligger väldigt väl i linje med kulturen på Arjo – där vi alla arbetar tillsammans för att göra skillnad för människor och skapa positiv förändring i samhället”, säger Joacim Lindoff, VD och Koncernchef på Arjo.

Särskilt fokus på parahandboll

Förutom herr- och damlandslagen kommer partneravtalet särskilt fokusera på parahandboll. Svensk Handboll driver även integrationsprojekt som riktar sig mot utsatta områden och tar avstamp i värderingar kring aktivitet och kommunikation, där inkludering, gemenskap, likvärdighet och fair play står i fokus.

”Vi hälsar Arjo varmt välkomna som partner till handbollen, och ser fram emot att gemensamt fortsätta arbetet med att få fler i rörelse, och att vara tillgänglig för alla”, säger Stefan Lövgren, VD och ansvarig för partnersamarbeten hos Svenska Handbollslandslaget AB.

För mer information, kontakta gärna:

Maria Nilsson, Investor Relations & Corporate Communications, Arjo
Tel: +46(0)10 335 4866
E-mail: maria.nilsson@arjo.com

Stefan Lövgren, VD, Svenska Handbollslandslaget AB
Tel: +46 70 811 85 93
E-mail: stefan.lovgren@handboll.rf.se  

Om Arjo

På Arjo är vi övertygade om att goda förutsättningar för mobilitet i vårdmiljöer är en central del av att erbjuda vård av hög kvalitet. Våra produkter och lösningar för patientförflyttning, hygien, desinfektion, diagnostik, behandling av bensår, förebyggande av trycksår och ventrombos samt våra sjukvårdssängar, är utformade för att främja mobilitet, säkerhet och värdighet i alla vårdsituationer. Med 60 års erfarenhet av att förbättra vardagen för patienter och vårdgivare, och ett globalt team på över 6 000 personer arbetar vi ständigt för att skapa bättre resultat för människor som möter utmaningar inom mobilitet.

Om Svensk Handboll

Svenska Handbollförbundet (SHF) är ett specialidrottsförbund för handboll, utomhushandboll, beachhandboll och parahandboll i Sverige.

Svenska Handbollförbundet ska bland annat:

  • Leda och rekrytera till handbollen i Sverige
  • Representera Sverige internationellt
  • Organisera seriespel på nationell nivå
  • Utbilda spelare, ledare, tränare, domare
  • Vara rådgivande till distrikt och föreningar
  • Utveckla handbollen i Sverige
  • Planera och genomföra olika projekt
  • Driva landslagsarbetet och talangprojekt
  • Arrangera SM-spel, landskamper och mästerskap
  • SHF är anslutet till Internationella Handbollförbundet (IHF), Europeiska Handbollförbundet (EHF), Riksidrottsförbundet (RF), SISU Idrottsutbildarna och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK)

SHF har ett antal specialister knutna till sig i form av medlemmar i kommitteér, arbetsgrupper och nämnder. SHF:s sportkontor finns i Stockholm och har 16 anställda (2020) samt en Generalsekreterare.

SHF har två helägda dotterbolag, Svenska Handbollslandslaget AB och VM 2023 AB.

Arjo tecknar partneravtal med Svenska Handbollslandslaget