”Det fikk meg til å felle en tåre – hver gang”

“Leger og familiemedlemmer kommenterer ofte at noe så enkelt som det å se sola er det de trenger for å holde seg gående.” 


Martina Kroon startet sin karriere som sykepleier, og med fokus på anestesiologi arbeidet hun innen akuttpleiemiljøene i en årrekke. I dag jobber hun ofte ved helseinstitusjoner. Som produktspesialist er hun opptatt av å støtte sykepleiere som henne selv i arbeidet for å hindre venøs tromboembolisme VTE.

“Etter alle disse årene med arbeid i akuttpleien, er det fint å kunne hjelpe til med å hindre vanlige problemer som kan forebygges. Hos Arjo kan jeg gjøre dette nesten hver dag.” 

“Jeg hadde tid, opplæring og erfaring som sykepleier, så jeg meldte meg frivillig. Og hadde full støtte fra Arjo 

 

Da pandemien brøt ut, bestemte Martina seg for å ta permisjon fra arbeidet hos Arjo , slik at hun kunne jobbe som frivillig på avdelingen for intensivpleie for Covid-19 på sykehuset i Jönköping. Hun fikk ikke bare selv ta direkte del i kampen, men fikk også belønning i form av de positive resultatene. 

 

“Pasientene som kom til intensivavdelingen overlevde heldigvis, men de kunne være bedøvet i flere uker. Og det var veldig vanskelig for familiene fordi de ikke kunne komme på besøk. Men da pasientene begynte å våkne opp og puste for egen maskin, kunne vi hjelpe dem med å ha sin første Facetime- eller telefonsamtale med sine nære og kjære. Det øyeblikket gjorde alt verdt det. Det fikk meg til å felle en tåre – hver gang.” 

Arjo må alltid være i bevegelse. Vi må være der når de trenger oss” 

 

Disse typene opplevelser er det Martina lever for. Selv i mindre ekstreme tider, når verden ikke står overfor en pandemi, føler hun at hun kan bidra til bedre livskvalitet.